Mascha Furth Taaltrainingen
Begrijpelijk schrijven voor juristen en overheid | argumenteren | pleiten |onderhandelen |

Over mij

Mijn opleiding

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, afgestudeerd in de Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica. Daarna ben ik trainingen gaan geven aan juridische en wetenschappelijke doelgroepen.

 

Mijn opdrachtgevers

Ik geef onder andere trainingen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, de bestuurs- en strafsectoren van verschillende rechtbanken en gerechtshoven, en juridische afdelingen van gemeenten. Ook geef ik  in-company trainingen bij de Stichting Advisering Bestuursrecht (StAB) en het Landelijk Register voor Gerechtelijk Deskundigen, en bij diverse advocatenkantoren, juridische adviesbureaus, vakbonden, toezichthouders, onderafdelingen van ministeries en faculteiten en opleidingsbureaus van verschillende universiteiten, waaronder de VU Law Academy, de Juridische PAO Universiteit Leiden, en de Universiteit van Tilburg.


Mijn samenwerkingsverband

Ik heb daarnaast een samenwerkingsverband met drie collega-trainers met wie ik onder andere heb  meegewerkt aan het Project Verbetering Strafvonnissen (Promis) en het ontwikkelen van een Leerlijn voor Strafrecht bij SSR, het opleidingsbureau voor de rechterlijke macht. Met deze collega's geef ik trainingen bij diverse beroepsopleidingen en instellingen, zoals de beroepsopleidingen voor notariaat en bedrijfsjuristen, en de rio-opleiding.